Over ons

Familiebedrijf sinds 1932

De familiegeschiedenis begint bij grootvader Johan Gerdes, geboren in Aurich, Duitsland. Hij opende in 1932 zijn viskraam genaamd Zoutkamper vishandel in Ulrum. Rikus Wilhelm, de vader van Rieks, trad in 1948 toe tot het bedrijf en samen runden ze de marktkraam en bezorgden ze vis aan huis.

In 1975 begon Rieks voor zichzelf en opende zijn eigen viskraam op de dijk van Lauwersoog. Het bescheiden kraampje groeide al snel uit tot een prachtige visserskeet met een terrasje. In 1986 werd het stenen gebouw “Restaurette Schierzicht” gebouwd, dat na vele uitbreidingen en moderniseringen nog steeds bestaat.

In 2017 voegde zoon Anne Theo Gerdes zich bij het bedrijf en sindsdien wordt het gerund door Rieks, Anne Theo en echtgenoten. Wij als Familie Gerdes investeren continu in het bedrijf met verse, lokale ingrediënten van topkwaliteit. Gastvrijheid en goed werkgeverschap staan bij ons hoog in het vaandel.

Familie Gerdes van Schierzicht

Gasten in plaats van klanten

Bij Schierzicht staat gastvrijheid en toegankelijkheid hoog in het vaandel. Bijna iedere dag van het jaar doen we ons uiterste best om jullie, onze gasten, een zo plezierig mogelijke ervaring in ons restaurant te geven. Als gast van Schierzicht heb je ook nog een aantal privileges. Zo mag je gebruik maken van ons gratis Wi-Fi netwerk en geven we je graag advies over de spots die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan dit unieke gebied.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom vinden wij het vergroenen van onze bedrijven belangrijk.  We zijn onlangs overgestapt naar een elektrische bakwand: We bereiden onze vis, snacks en diverse gerechten met stroom in plaats van gas. Daarnaast maken wij gebruik van duurzaam en plasticvrij verpakkingsmateriaal, gebruiken wij milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, besparen wij veel water met onze hightech vaatwasmachine en werken we samen met veel partners uit de regio voor langdurige relaties.  

Schierzicht Waddenzee

Onze unieke locatie

Ons restaurant is gelegen op de driesprong van drie zeer speciale gebieden. Met de Waddenzee letterlijk naast onze voordeur, bevinden we ons direct naast een Werelderfgoed! Daarnaast zijn de haven van Lauwersoog en het nationaal park Lauwersmeer twee unieke hotspots die zowel toeristen als veel plaatselijke mensen trekken. Hierdoor is een ‘ritje Lauwersoog’ niet zomaar een ritje, het is namelijk een beleving voor jong en oud!